Trenutno pregledavate Treće mjesto osvojila je Hrvatska 2-1 Maroko

Treće mjesto osvojila je Hrvatska 2-1 Maroko

U trećem i četvrtom finalu Svjetskog prvenstva protivnici su Hrvatska i Maroko. U prvom poluvremenu Gwadior, koji je nosio Hrvatska dresovi 2022, zabija glavom, Maroko brzo poravnava rezultat, a Oršić ponovno nadmašuje rezultat u svjetskom valu; u drugom poluvremenu se ozlijedio Kramarić i otišao u mirovinu. Hrvatska je na kraju pobijedila Maroko 2-1 i osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

U 7. minuti Mayer je iz slobodnog udarca ubacio u šesnaesterac, Perišić je letio glavom, Gwadiol glavom iz sredine, Hrvatska 1-0 Maroko! U 9. minuti Ziyech je iz slobodnog udarca s lijeve strane promiješao u šesnaesterac, Mayer je pogriješio u izbijanju, Dari je glavom ubacio pred gol i izjednačio Maroko 1-1 Hrvatska! U 42. minuti Gwadiol je ubacio loptu, a lopta je pogodila daljnju vratnicu i odbila se u gol, Hrvatska 2-1 Maroko! Na kraju prvog poluvremena Hrvatska 2-1 Maroko! U drugom poluvremenu više nije bilo pogodaka u duplom servisu i utakmica je završila rezultatom 2-1 Maroko.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. otišla korak dalje i osvojila viceprvak te osvježila najbolji rezultat u momčadskoj povijesti. Kao glavna figura hrvatske momčadi, Modrić, koji je nosio nogometni dresovi 2022, osvojio je i Zlatnu loptu Svjetskog prvenstva. Za Maroko, iako je žalosno propustiti medalju, stvorio je mnoga čuda. Ovo je šesti put u povijesti reprezentacije da se natječe na Svjetskom prvenstvu, čime je postala treća neeuropska i nejužnoamerička reprezentacija u povijesti koja je ušla u polufinale Svjetskog prvenstva.

Odgovori