Trenutno pregledavate Real Madrid zainteresiran za Joshko Gvardiol

Real Madrid zainteresiran za Joshko Gvardiol

Noseći Hrvatska dresovi 2022 branič Gvardiol zablistao je na ovom Svjetskom prvenstvu, a privukao je i pažnju velikana. Za braniča je zainteresiran i Real Madrid, ali i Manchester City te Manchester United. Gvardiol je tek u lipnju prošle godine izabran za hrvatsku reprezentaciju. Ali na ovom Svjetskom prvenstvu njegova je izvedba vrlo stabilna, pokazujući visoku razinu obrane i isporuke lopte.

Navodi se da je Real Madrid spreman poslati ponudu od 90 milijuna eura i osigurati igračima godišnju plaću od 6 milijuna eura. Međutim, Manchester United je poslao ponudu od ukupno 130 milijuna eura, uključujući klauzule o bonusima i klauzulu o sekundarnim dionicama za buduću prodaju. U usporedbi s ponudom Real Madrida, Manchester City se čini iskrenijim. Osim toga, Manchester City je voljan igračima dati i godišnju plaću od 11 milijuna eura. Joshko Gvardiol trenutno igra za RB Leipzig u Bundesligi. City ima blizak odnos s Leipzigom, složivši se da će hrvatskog braniča zadržati u Bundesligi pola sezone prije nego što se pridruži sljedećeg ljeta.

Gvardiol, koji nosi nogometni dresovi 2022, ove godine ima samo 20 godina i došao je iz omladinskih priprema hrvatskog domaćeg velikana Dinamo Zagreb. U 2021. branič će se pridružiti Leipzigu za 18,8 milijuna eura. Do sada je odigrao 65 utakmica za Leipzig, dao je 3 gola i 4 asistencije, te je postao rezervni igrač momčadi. Za ovog igrača ranije su bili zainteresirani klubovi poput Bayerna i Chelseaja, no Leipzig je za njega postavio cijenu od 100 milijuna eura.

Odgovori